Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Par godu Svētā Patrika dienai augstu vērtētais Īrijas dizainers Pols Dalī izstrādā īpašu Jameson viskija pudeles dizainu
Publicēts 14. martā, 2011.
Par godu Īrijas vispopulārākajiem svētkiem - Svētā Patrika dienai - starptautiski atzītais dizainers Pols Dalī (Paul Daly) ir izstrādājis īpašu dizainu Jameson viskija pudelei un tās etiķetei. Netradicionālās pudeles radītas tikai ierobežotā daudzumā un viskija cienītājiem radīs īpašu svētku sajūtu.

Iedvesmu pudeles svētku dizainam Pols Dalī guvis no ķeltu ilustrētās grāmatas The Book of Kells. Pudeles formā un etiķetes vizuālajā noformējumā manāms arī dizainera unikālais un modernais skatījums uz īstu Īrijas Jameson garu. Ierobežotā Jameson pudeļu sērija būs pieejama no februāra vidus Apvienotajā Karalistē, Čehijā, Bulgārijā un Eiropas duty-free veikalos. Latvijā tā būs pieejama Rimi lielveikalos no 15. līdz 28. martam.  Pudeles dizaina unikalitāte un ierobežotais daudzums jau piesaistījis kolekcionāru uzmanību.

Pols Dalī stāsta: “Kā īram, kas savas dzīves lielāko daļu ir pavadījis ārpus Īrijas, iespēja apvienot manu interesi par Īrijas kultūru ar tādu īru zīmolu kā Jameson ir piedāvājums, no kura attiekties nebija iespējams. Svētā Patrika diena vienmēr ir bijuši prieka pilni īru svētki, un man bija liels prieks iegūt šo lielisko pieredzi un radīt kaut ko, ko dzēriena cienītāji no visas pasaules varēs izbaudīt šajā lielajā dienā!”

Jameson īpašā, ierobežotā daudzumā pieejamā Svētā Patrika dienas pudele ir daļa no zīmola globālajām Svētā Patrika dienas svinību aktivitātēm, kas iekļauj The Jameson Global Radio tiešraides Old Jameson ražotnē Dublinā un Jameson Svētā Patrika dienas atzīmēšanu (Jameson St. Patrick’s Day Party) ar tās īpašajiem viesiem Groove Armada, Anglijas elektroniskās mūzikas ģēnijiem. Pirmo reizi vēsturē Jameson visā pasaulē pārraidīs visus Svētā Patrika dienas pasākumus savā radio stacijā JFM, - lai arī kurā pasaules malā atrastos, 17. martā ikviens varēs izbaudīt Svētā Patrika dienas noskaņu un klausīties JFM arī interneta vietnē www.jamesonwhiskey.com.

Hovards Saterns (Howard Southern), Jameson starptautiskā mārketinga direktors, Irish Distillers Pernod Ricard stāsta: “Mūsu mērķis ir sniegt Jameson cienītājiem ideālu iespēju pilnībā izbaudīt Svētā Patrika dienas svinības. Pols Dalī dizains sniedza Jameson pudelei atraktīvu Svētā Patrika dienas papildinājumu, piedāvājot visiem izbaudīt  mazu daļu no patiesa īru gara”.

 

Par Polu Dalī

          Savu izcilo karjeru Pols Dalī sāka Nacionālajā mākslas un dizaina vidusskolā (NCAD) Dublinā, pēc kā ieguva bakalaura grādu Goldsmiths College Londonā, kur viņš strādāja kopā ar saviem vienaudžiem Gariju Hjūmu (Gary Hume), Demiēnu Hērstu (Damien Hirst), Sāru Lukasu (Sarah Lucas) un Fionu Rē (Fiona Rae).

 

Kopā ar G. Hjūmu Pols Dalī izveidoja moderno Hokstonas skvēru Londonas austrumu daļā, kur Pols dzīvojo jau no 1988. gada. Pols Dalī ir dibinājis un iekārtojis bāru Zigfrid un tā pagrabu Underbelly, klubu Vendome, kā arī daudzus citus bārus un restorānus Londonā un citās pasaules lielākajās pilsētās. Neskaitot bāru interjerus, Pols Dalī arī strādājis ar Osvaldu Boatengu (Ozwald Boateng), radot viņa pirmo iestādi Seviļas ielā (Saville road) – vienā no populārākajām iepirkšanās ielām Londonā Meifēra (Mayfair) rajonā, kas ir īpaši pazīstama ar vīriešu apģērbu darinātāju darbnīcām un to prestižu, kā arī Pols Dalī radījis skatuves dekorācijas un aksesuārus divām U2 grupas pasaules tūrēm.

 

Pols Dalī ir dibinātājs un direktors The Elbow Room bāru ķēdei visā Lielbritānijā un strādājis ar nekustamo īpašumu attīstītāju uzņēmumu Treasury Holdings, radot luksus klases Spencer Dock Penthouse mājas Dublinā. Pols Dalī cer atsākt darbu ar Treasury Holdings pie nesen apstiprinātā £5.5 triljonu vērtā renovācijas projekta Battersea elektroenerģijas stacijai, kas ir  viena no vecākajām Londonas elektrostacijām.

 

Par The Book of Kells

The Book of Kells veido bagātīgi ilustrēti četri ķeltu evaņģēliji, kas ir sarakstīti 800 gadus p.m.ē., un kas ir iedvesmojuši lielāko daļu mūsdienu ķeltu mākslas darbu. Tā joprojām ir svarīga īru vēsturiskā mantojuma daļa, kas ir saglabāta Trinity College Dublinā – pilsētā, kurā tika radīts Jameson viskijs.

 


Komentāri (1)
gravi.lv: Manuprāt dizainu varētu arī izveidot labāku!
23/12/2017 18:04
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: